Hoe zwaar is jouw nek?

Hoe zwaar is jouw nek?

Misschien herken je ze wel, mensen met een soort bochel aan het begin van de nek. Een veel voorkomende term welke gebruikt wordt voor die bochel is een Dowager’s bochel. Over het algemeen komt deze voornamelijk voor bij oudere mensen. Echter sinds de toename van het gebruik van tablets en smartphones zien we dit vaker bij steeds jongere mensen.

Het gebruik van smartphones en tablets stimuleert ons te functioneren in een positie waarbij het hoofd naar voren komt, in veel gevallen past het lichaam zich aan om het hoofd in deze positie te houden. In deze situatie moeten de nekspieren veel harder werken om het hoofd in positie te houden.

Bewust worden van je houding is de eerste stap welke zal leiden tot vermindering van klachten. Merk je dat jij ook vaak in deze houding zit en dat je zelfs klachten ondervindt? De fysiotherapeut van TotalFysio kan je helpen om meer bewust te worden en het verbeteren van je houding en de mogelijke bochel en het verminderen van ongewenste (hoofd-) pijnklachten.

Neem daarom vrijblijvend contact op met je fysiotherapeut door te bellen naar 073-6110550, te mailen naar info@totalfysio.nl of spreek ons aan.

Bron: Assessment of Stresses in the Cervical Spine Caused by Posture and Position of the Head, HANSRAJ K, Surgical Technology International. 2014