Ervaring van Femke bij TotalFysio

Ervaring van Femke bij TotalFysio

Een aantal weken had ik al flink last van mijn onderrug met pijn die uitstraalde naar mijn rechterbeen. Het aandoen van sokken werd een heel karwei en het was niet mogelijk om langer dan een uurtje te zitten zonder een paar keer op te staan of te verzitten. Rond die tijd ben ik ook meer gaan sporten en volgde een aantal live lessen bij Basic Fit. Na een fanatieke les XCO op de zaterdagochtend deed mijn onderrug echter direct al meer pijn. Dit kon zo niet langer.

Ik wist dat de instructrice, Manon, ook fysiotherapeute is. Op basis van mijn gevoel besloot ik op haar af te stappen en de situatie uit te leggen. Ik kende haar niet zo goed, eigenlijk alleen van het sporten zelf. Toch leek het mij verstandig om toch naar haar te gaan en niet naar mijn fysiotherapeute in Schijndel, omdat ik ook de meeste live lessen bij haar volgde. Misschien deed ik een aantal oefeningen wel verkeerd en werden de klachten daardoor veroorzaakt. Die tweeledige aanpak leek mij gevoelsmatig het beste. Na kort overleg met Manon adviseerde zij om een afspraak te maken. Ze moest alleen direct door naar een nieuwe live les, maar ik kreeg haar mailadres mee en kon haar meteen mailen om een afspraak te maken. Binnen een uur had ik al een reactie terug en was de eerste afspraak gepland. Super fijn! En dat voor op een zaterdag.

De eerste twee behandelingen waren afzien. De spieren rondom mijn onderrug, bekken, billen en benen waren helemaal verzuurd en moesten eerst wat soepeler worden. Ook werd er gekeken naar mijn wervelkolom en met name naar de onderste wervels. Dit leek goed te functioneren. Toch wilde Manon geen extra risico nemen en vond ze het verstandig om mij ook naar haar collega Britt te sturen. Zij is manueel therapeut en gespecialiseerd in de wervelkolom. Echt top dat er naar alle facetten werd gekeken.

Daarnaast bekeken we mijn houding en moesten mijn spieren sterker worden. Hiervoor kreeg ik dagelijkse oefeningen mee en zou ik eens per week onder begeleiding van Manon gaan fitnessen. Daarnaast bleef Britt mij eens in de zoveel tijd zien om de wervelkolom klachten te evalueren.

Tevens hield Manon mij tijdens de groepslessen extra in de gaten en gaf ze subtiele hints als ik toch iets verkeerd deed. Ook namen we tijdens de fysio nog een aantal basis oefeningen van de XCO door, zodat ik mijn spieren niet op de verkeerde manier zou belasten.

Inmiddels ben ik een aantal behandelingen verder, en gaat het al een heel stuk beter. Dit heb ik echt te danken aan de goede begeleiding en multidisciplinaire behandeling van Britt en Manon. Ze pakken samen niet alleen je klachten aan, maar halen ook de oorzaak boven water, waardoor de klachten ook wegblijven. Daarnaast geven ze goede tips mee om je spieren sterker te maken en zijn ze heel benaderbaar. Zodra ik extra last kreeg of iets anders opmerkte kon ik hen beiden altijd bellen, mailen of aanschieten in de sportschool.

Kortom, ik ben erg blij dat ik destijds gekozen heb voor deze twee dames en kan het iedereen aanraden!

Groetjes Femke