Ervaring van Bianca bij TotalFysio

Ervaring van Bianca bij TotalFysio

Hallo, mijn naam is Sven. In April 2016 ben ik begonnen als fysiotherapeut bij Thermae Son.

Eind september kwam Bianca naar me toe met het verzoek om naar haar schouder te kijken waar ze veel last van had. Na de anamnese en het onderzoek was mijn conclusie dat zij een beklemming van een spier in haar schoudergewricht had.

De klacht zelf is vaak makkelijk te vinden maar het ontstaan van klachten is iets moeilijker. Als fysiotherapeut probeer ik de oorzaak van de klacht te vinden anders blijven de klachten vaak terugkomen. In het geval van Bianca lag de oorzaak bij haar (werk)houding. Door een minder ideale houding kwam er sneller een beknelling tot stand in haar schouder. Dit heb ik behandeld door de mobiliteit in haar schouderregio te verbeteren en is Bianca zelf aan de slag gegaan met haar houding door krachttraining in de fitness. Door dus de oorzaak aan te pakken (houding) werden de klachten steeds minder in haar schouder! Hieronder kun je de ervaring van Bianca lezen.

Hallo!

Begin oktober ging het weer richting een slijmbeurs-ontsteking in mijn schouder. Ik ben gaan sporten bij Thermen Son en kwam zo in aanraking met Sven, de fysiotherapeut die werkzaam is op de locatie Son van TotalFysio. Sven heeft me vanaf dag één heel duidelijk uitgelegd wat er speelde in mijn schouder, en ook uitgelegd wat er nodig is om resultaat/beterschap voor langere termijn te behalen en vast te houden! Dit is voor mij erg belangrijk ivm mijn werk als zelfstandige; ik kan blessures mij niet permitteren! Door het vakkundige losmaken en de oefeningen die ik kreeg, gaat het nu veel beter met mijn schouder en ik merk ook verschil in mijn houding. Daarbij is het natuurlijk fijn dat je hier met z’n tweeën aan werkt. De oefeningen die je meekrijgt zorgt voor sneller en beter resultaat.

Conclusie: Zeer tevreden!