Bananenbrood

Bananenbrood

Een keer wat anders dan de gewone boterham? Maak eens dit overheerlijke bananenbrood!

  •  3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • handje cranberries
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder (baking soda)
  • handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten etc.)

Bereiden:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met de staafmixer.
  3. Klop de eieren en meng dit met de bananenpuree.
  4. Voeg het amandelmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  5. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  6. Roer tot slot de ongebrande noten en de cranberries erdoor.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven,. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af op 180 graden.
  8. Als de bovenkant van het brood te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  9. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon als je hem eruit haalt? Dan is je brood klaar.
  10. Laat je bananenbrood afkoelen op een rooster.

Smullen maar, geniet van je zelfgemaakte bananenbrood!

Sportieve groeten,

Het Totalfysio team!