Dankzij TotalFysio kan ik blijven sporten, blijf ik fit en op een goed gewicht!

Dankzij TotalFysio kan ik blijven sporten, blijf ik fit en op een goed gewicht!

Ik ben Eddy Spooren 48 jaar oud, getrouwd met Elise en we hebben samen twee dochters, Sanne van 17 jaar en Lotte van 15 jaar oud. Ik ben van beroep vrachtwagenchauffeur. Om toch fit te blijven en niet te zwaar te worden ben ik gaan hardlopen. Eerst zomaar een paar kilometer per week, maar later werden de afstanden wat groter en ontstonden de eerste klachten aan mijn knie.

 

In mei 2006 kwam ik voor de eerste keer in contact met Mark van TotalFysio. Na het intake- gesprek ging hij aan de slag. Na een aantal behandelingen ging het weer beter en belangrijk voor mij ik kon blijven hardlopen. Mark probeerde mij te overtuigen dat ik ook krachttraining moest doen voor het versterken van mijn beenspieren, want met sterkere beenspieren zou mijn knie minder belast worden, maar krachttraining was niet echt mijn ding. Uiteindelijk ben ik onder begeleiding van Mark toch begonnen met krachttraining bij Health City. Daarnaast heeft Mark me geadviseerd steunzooltjes te laten aanmeten in verband met mijn platvoeten. Dit alles in de hoop dat de klachten minder zouden worden, maar de klachten bleven terugkomen zodra ik meer hardloopkilometers ging maken. Uiteindelijk ben ik geopereerd aan mijn meniscus. Ook toen heeft Mark me geholpen bij mijn herstel door middel van oefeningen, krachttraining en de nodige behandelingen.

 

Ondertussen zijn we een paar jaar verder en heeft Mark het erg druk met het runnen van zijn bedrijf, waardoor Martha mij behandelt als ik klachten heb. Met mijn knie gaat het goed, maar ook de leeftijd en het werk brachten zo hun pijntjes mee. Dus ik heb meestal wel een of twee keer per jaar een periode met wat klachten, waarbij ze mij iedere keer weer op weg helpen en altijd met het doel om te kunnen blijven sporten.

IMG-20160629-WA0004 IMG-20160629-WA0006

Ik heb ondertussen drie keer de marathon gelopen en behoorlijk wat halve marathons. Daarnaast heb ik ook twee keer de Strongmanrun in Nederland en eenmaal in België gelopen. Nu loop ik ook regelmatig wedstrijden en de nodige trainingskilometers. En heb ik nog steeds regelmatig hulp nodig van TotalFysio. Het laatste jaar word ik steeds geholpen door Nanette. Ook zij heeft echt kennis van zaken en is erg prettig in de omgang. Ik ga dan ook graag en met vertrouwen naar haar toe met mijn klachten wetende dat het wel weer goed komt.

 

Kortom ik ben erg tevreden over TotalFysio. Mede dankzij TotalFysio kan ik blijven sporten, blijf ik fit en op een goed gewicht.

 

Groeten Eddy Spooren