Deep Dry Needling: een snelle methode voor pijndemping en functie herstel

Bron: Mark Parisi

Deep Dry Needling: een snelle methode voor pijndemping en functie herstel

Na het afronden van de cursus Deep Dry Needling ben ik razend enthousiast geraakt over deze behandelmethode. Op 12 Maart j.l. heb ik deel 1 van de opleiding Dry Needling met succes afgerond.

Het merendeel van mijn patiënten waarbij sprake was van myofasciale pijn (uitstralende pijn vanuit een spier) heb ik met goed resultaat in een paar behandelsessie kunnen helpen. Wat een supermethode! Deep dry needling sluit naadloos aan bij de visie van TotalFysio waardoor ik extra geïnspireerd werd. Onze TotalFysio visie komt in die zin overeen dat er niet alleen lokaal op een pijnpunt gekeken moet worden bij klachten maar vooral ook vanuit de gehele beweegketen.

Het aanpakken van het GEVOLG lost nog niet de OORZAAK op. Vanuit TotalFysio kijken wij naar 4 pijlers.

  1. Medisch
  2. Brandstof
  3. Mind
  4. Fysiek

Wanneer er in een van deze pijlers een zwak zit zal een blessure in stand gehouden worden. Dit houdt in dat we naast het fysiotherapeutisch onderzoek nog breder kijken.

Wat is Deep Dry Needling nu eigenlijk?

Er wordt een droge naald gebruikt waar geen vloeistof door gespoten kan worden. Deze droge naald wordt in de spier gebracht om zo ‘ triggerpoints’  in de betreffende spier te ontladen.

Een triggerpoint is een punt in een spier wat lokaal verkrampt is, hierdoor kan een spier verkorten en teveel op spanning staan. Dit heeft tot gevolg dat dat er beperkte bewegingen ontstaan met als gevolg dat de structuren hier omheen slechter gaan bewegen. Een rug, heup, schouder, nek of dergelijke kan hierdoor vast gaan zitten en klachten geven tijdens het dagelijks functioneren of tijdens sport.

Meer info: http://www.dryneedling.nl/pages/documentatie/mps-en-triggerpoints.php

Heb jij zelf het idee dat er een spier verkrampt of strak staat in je lijf of ervaar je stijfheid en wil je meer informatie krijgen om dit effectief aan te pakken? Plan je zelf dan gerust een keer bij mij in om je te laten screenen hiervoor. Mail naar sjoerd@totalfysio.nl voor een afspraak

Er zijn er al velen die net zo enthousiast zijn geworden als dat ik dat ben!!

Sportieve groeten Sjoerd Breedveld sportfysiotherapeut bij TotalFysio

Bron afbeelding: Mark Parisi