“Een mooi revalidatietraject”

“Een mooi revalidatietraject”

Hallo lezers,

Ik ben Lars van Zutphen, woonachtig in Nijnsel en ben 26 jaar.
Ik voetbal al sinds mijn 6e bij  Vv Nijnsel totdat ik ongeveer een jaar geleden de diagnose kreeg dat mijn voorste kruisband afgescheurd was en dat ik een operatie moest ondergaan.
Dat wil dus zeggen dat je na de operatie minimaal 9 maanden moet revalideren om weer terug te keren op het voetbalveld.

Via kennissen ben ik toen bij TotalFysio terecht gekomen.

De eerste paar weken na de operatie kun je niet veel, niet meer dan alleen de buiging en strekking oefenen om zo te zorgen dat de knie niet opzwelt.
Ik ging toch twee keer per week naar TotalFysio, voor buiging, strekking meer goede oefeningen.
Vanaf week 3 ben ik continu 3 keer in de week naar Sjoerd gegaan, mijn behandelend therapeut bij TotalFysio

Je begint echt weer op 0 met je geopereerde been. Je revalidatie begint simpelweg met het opnieuw leren lopen. Na 8 weken kun je voorzichtig wat specifiekere oefeningen gaan doen. Zo bouw je het gedurende de revalidatie steeds meer uit. En Sjoerd houdt natuurlijk een oogje in het zeil en kijkt wanneer en/of je klaar bent voor een volgende fase.

Gedurende de revalidatie krijg je ook steeds meer vertrouwen in je been, dat is naar mijn menig ook het belangrijkst om weer volledig te herstellen, want zonder vertrouwen in je eigen lichaam kunnen zul je nooit volledig kunnen herstellen.
Zo hebben wij (Sjoerd en ik) het flink uitgebouwd qua oefeningen en ik ben uiteindelijk sterker en fitter dan voor mijn blessure!

Sjoerd heeft mij in totaal 7 maanden 3x in de week begeleid. Ik heb een paar keer een terugslag gehad en juist op die momenten, heeft Sjoerd mij ‘gepusht’ om door te gaan.

Al met al is het een lang, maar ook een mooi revalidatietraject geweest, wat je ondergaat en bij TotalFysio krijg je de begeleiding die je nodig hebt.
Ik zou TotalFysio dan ook zeker aanbevelen!
Naast Sjoerd  wil ik ook de rest van het team van TotalFysio bedanken voor de goede begeleiding.

Groeten,

Lars!