Onze missie

[layerslider_vc id=”2″]

We gaan iets nieuws doen!

 

“Als fysio heb je een duidelijk doel: je cliënten beter maken. Hen weer zonder pijn of beperkingen laten bewegen. Hun klachten verminderen en liefst blijvend oplossen. Door de jaren heen hebben we bij TotalFysio heel wat mensen zien komen en gaan, waarbij steeds deze doelen voorop stonden. Maar we hebben ook gemerkt dat we niet al onze cliënten konden helpen. Dat sommigen maar bleven kampen met dezelfde of nieuwe klachten.

 

Eerlijk is eerlijk: dat zien we liever anders. Maar het heeft ons ook aan het denken gezet. Hoe kan het dat sommige klachten verdwijnen en andere niet? We ontdekten dat veel van de klachten die mensen ervaren niet (alleen) voortkomen uit bijvoorbeeld een verkeerd gebruik van dat ene lichaamsdeel, maar andere, dieperliggende oorzaken hebben.

 

Oorzaken die hun basis vinden in de levensstijl en de omgevingsfactoren van de persoon in kwestie. Factoren als werk, relaties, financiële situatie, nachtrust, ontspanning en nog veel meer. Deze en vele andere factoren spelen een rol bij gezondheid en welzijn. We bundelden deze factoren in vier pijlers:

 

• Fysiek

• Mentaal

• Brandstof (voeding)

• Medisch

 

En we namen een besluit: we wilden naast het behandelen van de pijnklachten ook meer tijd hebben om de andere factoren die de pijn kunnen beïnvloeden aandacht te geven. Een structurelere aanpak dus! Op basis van de vier pijlers bekijken we nu de gehele gezondheid van een cliënt die bij ons met een klacht binnenkomt.

 

Als je naar de vier pijlers kijkt, dan kan de fysio soms maar een piepklein stukje van de algehele gezondheid aanpakken. Daarom willen wij met onze cliënten verder gaan: we gaan iets nieuws doen! Om je bewust te maken van de vier pijlers en je concrete handvatten te bieden om je levensstijl te verbeteren, gaan we je de komende tijd workshops bieden over allerlei interessante onderwerpen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Hierbij kun je denken aan work-life balance, feiten & fabels over gezonde voeding, mindfulness en veel meer. De workshops zijn gekoppeld aan nieuwsbrieven. Deze informeren je steeds over alle vier de pijlers die een gezonde levensstijl mogelijk maken. Ze geven je inspiratie, tips en tricks, in het verlengde van de workshops of los ervan.

 

Gratis workshops

 

De eerste workshop energy management staat inmiddels gepland op 24 november. Kijk op deze pagina voor meer informatie en aanmelden. Wij hebben er heel veel zin in! En we hopen dat we jou ook een beetje warm kunnen maken. Graag tot snel!”

 

Team TotalFysio