Ervaring van Jasper bij TotalFysio

Ervaring van Jasper bij TotalFysio

Hallo allemaal,

Het is weer een tijd geleden dat ik een stukje voor facebook mocht schrijven. Iedere dag haal ik enorm veel lol en energie uit het feit dat ik klanten mag helpen om de signalen van hun lijf te leren begrijpen en zichzelf beter te maken. Bij deze wil ik graag het verhaal van Jasper met jullie delen.

Jasper kwam een kleine 2 jaar geleden via Sander Kers (van Diamond Training) bij mij. Eigenlijk was er geen vertrouwen in fysiotherapie of wat voor therapie dan ook, omdat niets tot nu toe had geholpen. De ‘quick fix’ waar hij niet meer in vertrouwde ging ik hem ook niet geven. Anders gezegd: ik was niet zijn oplossing, maar hijzelf was zijn eigen oplossing!

Door keihard de confrontatie met zichzelf aan te gaan, inzicht te krijgen in de signalen van zijn eigen lijf en een andere manier van denken en trainen, is het Jasper na anderhalf jaar gelukt om 100% pijnvrij te functioneren. En dit vanuit een door artsen gediagnostiseerde uitzichtloze ‘leer er maar mee leven’.

Sportieve groeten,

Wouter

Het verhaal van Jasper:

Mijn passie is fietsen, ik doe het om mijn hoofd leeg te maken en mezelf te testen om “onmogelijke” doelen te halen. Na jaren van veel plezier en succesvol een aantal doelen te hebben behaald komt er door een knieblessure in 2014 een einde aan mijn fietstochten. Na vele omzwervingen bij verschillende doktoren, fysiotherapeuten en bij een osteopaat ben ik door een gemeenschappelijke vriend doorverwezen naar Wouter na de zomer van 2015.

Voor mij waren de gesprekken en de eerste drie behandelingen bij Wouter de laatste stap voordat ik me zou laten opereren, veel vertrouwen had ik er niet in. Door aandachtig te luisteren, veel vragen te stellen en mij aan het denken te zetten heeft Wouter het vertrouwen gewonnen en mijn behandeling ingezet.

Wouter vroeg om 100% commitment om een verbetering te behalen in tien behandelingen. Al na een aantal behandelingen merkte ik kleine verbeteringen op.  Toen hebben we er samen een doel van gemaakt om eind 2016 blessure vrij te zijn. Het heeft me veel bloed, zweet, frustratie en tranen (leterlijk) gekost om de oefeningen uit te voeren en onder de knie te krijgen. Wouter heb ik meerdere keren geappt met vragen en problemen op de meest onlogische tijdstippen, maar ik kreeg altijd snel een antwoord. Duidelijk iemand die samen met jou het doel wil bereiken.

Het uiteindelijke doel om 2017 pijnvrij in te gaan is gelukt. Met veel plezier fiets ik nu weer mijn rondjes en geniet ik met volle teugen van de prachtige natuur en de vrijheid die fietsen mij brengt.