Hebben hardloopschoenen invloed op hardloopblessures?

Hebben hardloopschoenen invloed op hardloopblessures?

Hardlopen is een leuke, maar blessuregevoelige sport. Als hardloper wilt u alles doen om blessures te voorkomen, lekker te kunnen rennen of de volgende hardloopwedstrijd succesvol te kunnen afronden. Als sporters met een blessure contact opnemen met ons fysiotherapeuten krijgen wij vaak de vraag of de gebruikte hardloopschoenen nu ook echt goed zijn of misschien juist de oorzaak van uw klachten zijn.

De keuze in hardloopschoenen is groot, en er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen op de markt voor hardlopers. Schoenen met meer demping, heel lichte hardloopschoenen en zelfs barefoot schoenen. Toch blijkt dat hardloopblessures nog net zo vaak ontstaan als 20 jaar terug, hoe komt dat?

De invloed van hardloopschoenen in relatie met het voorkomen van blessures is de afgelopen jaren onderzocht, en wat er uit blijkt is dat hardloopschoenen wel degelijk invloed hebben op blessures. Het blijkt dat het erg belangrijk is dat de hardloopschoenen en / of zooltjes lekker voelen voor de sporter. Iedereen heeft een ander beweegpatroon en het is belangrijk dat de hardloopschoenen dit op een positieve manier ondersteunen.

Zo is er dan dus de relatie dat als u hardloopschoenen aan hebt die lekker lopen de kans op blessures kleiner is en u een beter presentatie kunt leveren!

Naast dit is het natuurlijk belangrijk een training goed en verantwoord op te bouwen. Ons team van (sport-) fysiotherapeuten kan u hier bij helpen. Samen met u kijken wij naar uw doelen en stellen wij samen een trainingsschema op dat bij u past. Daarnaast bestaat er bij TotalFysio ook de mogelijkheid in groepsverband onder begeleiding te sporten in vorm van de Bootcamp of small groep training. De TotalFysio Bootcamp is de perfecte manier om te beginnen met hardlopen of na een blessure weer verantwoord te beginnen met trainen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@totalfysio.nl, of bel ons op 073-6110550.