Healthavond vijfkamplaan Eindhoven

Healthavond vijfkamplaan Eindhoven

25 februari j.l. vond er op een van onze locaties in Eindhoven een healthavond plaats. Tijdens deze avond was er de mogelijkheid voor onze sporters om o.a. hun bloedsuiker en cholesterol te laten meten en vragen te stellen aan een van de vele specialisten die aanwezig waren.

Aanwezig waren uiteraard Linda Coppens en Pauline Brugts die als (sport)fysiotherapeuten werkzaam zijn op locatie Vijfkamplaan. Naast de fysiotherapeuten waren ook enkele van onze samenwerkingspartners aanwezig, zoals osteopaat Annabel Bonten, voedingscoach Susan vd Sande, podotherapeute Jacqueline vd Bijgaart en uiteraard personal trainer Stratos Diamantas.

Veel sporters kwamen even een kijkje nemen of lieten zich testen bij bijvoorbeeld SEH-arts Astrid. Zij was er om bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol te meten.  Zij heeft alle waarden mooi bijgehouden en was op enkele kleine uitschieters na zeer tevreden over alles wat er uit is gekomen! Even voor de statistieken: de hoogst gemeten bloeddruk tijdens deze avond was 170/110 mmHg, en verder voldeden nagenoeg alle deelnemers aan de streefwaarde voor de bloeddruk (onder 140/90mmHg). De hoogst gemeten bloedsuikerwaarde was 7,4 mmol/l, en het gemiddelde tijdens deze avond was 5,6 mmol/l. Normaal gesproken behoren deze waarden te liggen tussen de 4 en 8 mmol/l. Hier zat men dus mooi tussen! De hoogst gemeten cholesterol was 8,9 mmol/l, en het gemiddelde tijdens deze avond was 6,3 mmol/l. Normaal gesproken worden waarden onder de 5 mmol/l gezien als normaal. Tussen 5 en 6.4 als licht verhoogd en waarden boven de 6.5 verhoogd. Met andere woorden de waarden die gemeten zijn voor het cholesterol lagen gemiddeld dus hoger dan normaal. Bij deze mensen hebben we advies gegeven om even naar een huisarts te gaan voor extra controle of maatregelen.

Over de gehele avond hebben we totaal zo’n 35 mensen getest in 2 uur en hebben diverse sporters enthousiast gebruik gemaakt van een kort consult bij fysiotherapie, podotherapie of osteopathie. Zeer gretig werd gebruik gemaakt van de meting van lichaamssamenstelling en de daarbij gegeven voedingsadviezen.

Wij kijken  terug op een zeer geslaagde avond en zijn erg blij met jullie enthousiaste reacties. We kunnen alleen maar concluderen dat het zeker weer voor herhaling vatbaar is!

Heb je de avond moeten missen en heb je toch nog vragen voor ons? Loop dat gerust even binnen, want op al onze locaties ben je altijd van harte welkom voor een vrijblijvend advies!

Sportieve groeten,

TotalFysio Team!