Handklachten

Handklachten worden verholpen bij TotalFysio

Handklachten aanpakken met TotalFysio

Handklachten kunnen ingrijpend zijn en invloed hebben op vrijwel elk aspect van uw dagelijks leven, van het typen op een toetsenbord tot het bereiden van maaltijden. Bij TotalFysio begrijpen we de frustraties die handklachten met zich meebrengen en bieden wij effectieve fysiotherapeutische oplossingen om pijn te verminderen en functionaliteit te herstellen. In dit artikel verkennen we de voornaamste oorzaken van handklachten, de symptomen om op te letten en de behandelingsopties die beschikbaar zijn bij TotalFysio.

Oorzaken van handklachten

Handklachten kunnen voortkomen uit een verscheidenheid van oorzaken, waaronder:

 • Repetitieve stress: Langdurige activiteiten zoals typen of handarbeid kunnen leiden tot aandoeningen zoals carpaaltunnelsyndroom of tendinitis.
 • Verwondingen: Acute verwondingen zoals kneuzingen, breuken, of verstuikingen kunnen ernstige pijn en bewegingsbeperkingen veroorzaken.
 • Degeneratieve aandoeningen: Aandoeningen zoals artrose kunnen pijn, stijfheid en zwelling in de handen veroorzaken.
 • Neurologische aandoeningen: Aandoeningen zoals een beroerte of multiple sclerose kunnen de handfunctie beïnvloeden.

Symptomen van klachten aan je hand

Symptomen van handklachten kunnen variëren afhankelijk van de onderliggende oorzaak, maar enkele algemene symptomen zijn:

 • Pijn en ongemak: Dit kan variëren van mild tot ernstig en kan verergeren bij bepaalde bewegingen.
 • Zwelling: Vaak een teken van ontsteking of letsel.
 • Beperkt bewegingsbereik: Moeilijkheid met het uitvoeren van bewegingen die normaal gesproken gemakkelijk zijn.
 • Krachtsverlies: Zwakte in de handen kan het moeilijk maken om voorwerpen vast te grijpen of op te tillen.

Behandeling van handklachten bij TotalFysio

Bij TotalFysio richten onze behandelingen zich op zowel pijnverlichting als functioneel herstel. Afhankelijk van de specifieke klachten en behoeften van de patiënt, kan onze aanpak omvatten:

 • Manuele therapie: Technieken zoals massage en mobilisatie om pijn te verminderen en beweging te verbeteren.
 • Oefentherapie: Aangepaste oefeningen om de kracht en flexibiliteit van de hand te versterken en te vergroten.
 • Ergonomisch advies: Begeleiding om dagelijkse activiteiten op een manier uit te voeren die verdere belasting van de handen voorkomt.
 • Pijnmanagement: Gebruik van technieken zoals warmte- of koudetherapie, evenals ondersteuning bij het gebruik van braces of spalken indien nodig.
TotalFysio - behandelkamer binnenzijde

Herstel jouw handfunctie met deskundige zorg

Bij TotalFysio begrijpen we hoe beperkend handklachten kunnen zijn en bieden we gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg gericht op zowel pijnverlichting als functioneel herstel. Onze behandelingen variëren van manuele therapie en op maat gemaakte oefenprogramma’s tot ergonomisch advies, allemaal ontworpen om de kracht en beweeglijkheid van uw handen te verbeteren. We nemen de tijd om de specifieke oorzaken van uw klachten te onderzoeken, zodat we een effectief behandelplan kunnen samenstellen dat is afgestemd op uw persoonlijke behoeften en doelen. Bij TotalFysio zetten we ons in om u te helpen uw handfunctie te herstellen, zodat u weer zonder pijn kunt genieten van dagelijkse activiteiten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?