Last van hooikoorts? Laat je tapen!

Last van hooikoorts? Laat je tapen!

Het hooikoorts-seizoen is weer begonnen, dus voor mensen die last hebben van hooikoorts betekent dat weer flink snotteren en tranen de komende tijd.

Zo’n 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Waar het bij de een beperkt blijft tot wat hinder, zijn er aan de andere kant ook mensen die echt niet kunnen functioneren door de grote hoeveelheid klachten. Hooikoorts gaat over het algemeen vaak gepaard met benauwdheid, niezen, een verstopte neus, een loopneus, vermoeidheid, branderige ogen of traanogen. Er is in de afgelopen jaren al van alles op de markt gekomen om de klachten zoveel mogelijk te beperken, van allergiemedicatie tot speciale sprays.

Sinds de laatste jaren is er daarnaast ook steeds meer aandacht voor een nieuwe behandelmethode: de hooikoorts tape. Dit is geen medicinale tape, maar de werking van de tape heeft te maken met de manier waarop deze geplakt wordt. De werking zou het meest effectief zijn, wanneer gebruik gemaakt wordt van zowel een tape op de rug als een tape op de borst.

Uit een pilotonderzoek in 2016 kwam naar voren dat vooral de benauwdheidsklachten en het koortsgevoel duidelijk afnamen na gebruik van de tape. Ook het branderige gevoel en de rode ogen werden minder.

Wil je weten of de hooikoorts tape mogelijk ook kan werken voor jouw klachten? Neem dan contact op met TotalFysio voor een afspraak bij een van de fysiotherapeuten.

Vriendelijke groeten,

Het TotalFysio team

Bron: www.hooikoortsradar.nl, www.fysiotape.nl