‘MSc – Orthopedische Manuele Therapie’

‘MSc – Orthopedische Manuele Therapie’

Door: Britt Raaijmakers

Een aantal van jullie hadden het misschien al gelezen, maar ik ben afgestudeerd in deze richting en nu officieel Master of Science  in de Orthopedische Manuele Therapie

Maar wat houdt deze studie nu precies in?

Drie jaar geleden heb ik besloten dat ik de kant van de manuele therapie op wilde. Dit om mezelf te ontwikkelen op het gebied van onderzoek en behandeling van wervelkolom gerelateerde klachten. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft wel eens te maken met nekpijn en ongeveer 50-90% van de volwassenen heeft wel eens rugpijn! 

Doordat ik me heb gespecialiseerd in manuele therapie heb ik extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, in het bijzonder van de wervelkolom. Beperkingen in je bewegingsvrijheid kunnen je belemmeren in de dingen die je dagelijks doet, zoals in het huishouden, op je werk of tijdens het sporten. Manuele therapie kijkt naar het hele lichaam om deze beperkingen op te sporen en vervolgens te verminderen en/of op te lossen.

Met de kennis van de manuele therapie ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klachten en stellen we een passend behandelplan op om deze klachten te verminderen/verhelpen. Binnen dit behandelplan zal bewegen altijd een belangrijke rol spelen!

Benieuwd of manuele therapie iets voor jou kan betekenen? Contact ons via info@totalfysio.nl en kijk voor meer informatie over manuele therapie eens op onze website of op de site van de ‘Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie’

Mocht je klachten hebben, dan help ik je graag en zie ik je op de locatie Sint-Oedenrode of Vught.

Sportieve groeten,

Britt Raaijmakers

MSc Manueel therapeut Totalfysio