Onderweg naar Györ 2017

Onderweg naar Györ 2017

Als sportfysiotherapeute ben ik al jarenlang een van de vaste gezichten op de TotalFysio-locaties in Eindhoven, maar in de zomer van 2017 staat er nog een andere uitdaging op de planning..

Met de Nederlandse handbaldames <17 naar het European Youth Olympic Festival in Györ (Hongarije)! De komende maanden zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen bij Oranje en de weg die het team aflegt richting het Olympisch jeugdtoernooi.

We zijn inmiddels weer een aantal trainingen, oefenwedstrijden en een trainingsstage verder, en er is veel gebeurd in de tussentijd! Half juni werd aan het einde van de trainingsstage de definitieve selectie van 15 meiden bekendgemaakt. Dat betekent dat er naast 15 hele blije meiden helaas ook 5 meiden in tranen naar huis toe zijn gegaan.

De 15 overgebleven meiden hebben hun eerste oefenwedstrijd als team er ook opzitten. Helaas verloren ze deze wedstrijd tegen Quintus met 31-22, maar het was een hele leerzame wedstrijd!

Naast begeleiding bij trainingen en oefenwedstrijden komen er nu voor mij ook steeds meer andere taken bij; de meiden krijgen vanaf nu ook te maken krijgen met alle wetten en regels over doping. Doping in de sport is (gelukkig!) verboden, maar dit brengt behoorlijk wat met zich mee. Aangezien onze meiden deze zomer naast het Olympisch Jeugdtoernooi ook nog gaan deelnemen aan het EK <17 in Slowakije, moeten wij als staf al in juni uitgebreid aangeven waar we in de komende maanden zijn voor trainingen en wedstrijden. Deze zogenoemde ‘where-abouts’ zijn bedoeld voor een eventuele dopingcontrole, zodat de controleurs weten waar de meiden zijn.

Afgelopen week verbleef ik met het team weer een week lang op Papendal voor een trainingsstage. Na deze stage hebben we nog een kleine 2 weken voorbereiding te gaan, en dan zullen de meiden gaan knallen in Hongarije.

IK HOU JULLIE OP DE HOOGTE!

SPORTIEVE GROETEN VAN LINDA