Enthousiaste reactie van een van onze cliënten met fybromialgie

Enthousiaste reactie van een van onze cliënten met fybromialgie

Mijn naam is Ellen Hoenen en ik ben 59 jaar.
Aan het begin van dit jaar had ik heel veel klachten van mijn fybromyalgie* en was behoorlijk vermoeid geraakt door mijn altijd aanwezige pijn. Ik was mij bewust dat ik iets moest gaan doen want mijn lichaam voelde niet goed.
Ik was op een punt gekomen dat ik echt iets moest gaan doen voor mijzelf want ik merkte dat ik steeds minder kon. Vooral het spelen met mijn kleinzoon van 2 viel mij zwaar.

Omdat ik al sportte bij basic-fit in het Philipsstadion heb ik de stap genomen mij vrijblijvend te laten informeren bij TotalFysio om te kijken wat zij voor mij konden betekenen.Ik kwam bij Esther Maassen terecht en wij zijn begonnen om samen mijn klachten in kaart te brengen.

Wij zijn aan de slag gegaan met mijn klachten door heel voorzichtig bepaalde oefeningen te doen en ik kreeg kleine oefeningen mee voor thuis. Het was voor mij duidelijk dat ik al die jaren veel te fanatiek heb gesport en mijn klachten daarmee juist in stand hield! Ik moest terug naar de basis en leren mijn grenzen aan te voelen.
Ook heeft Esther mij informatie gestuurd over eventuele supplementen die kunnen helpen bij fybromyalgie. Ik ben begonnen met magnesium met calcium +Vit B2 ,B3,en vit D voor de nacht.

Mijn fybromialgie klachten zijn echt behoorlijk verminderd. Ik voel mij zoveel beter als in het begin van het jaar!
Ik doe trouw mijn oefeningen, want dat heb ik nodig om mijn lichaam soepel te houden zodat mijn gewrichten en spieren niet meer stijf worden. Het is aan mij om mijn oefeningen te blijven doen daar ben ik mij van bewust.
Esther, heel erg bedankt voor je hulp bij het zoeken van mijn grenzen en de rust die je uitstraalde op mijn weg naar herstel. Het heeft mij veel gebracht!

Wilt u ook weten wat voor u kunnen betekenen wanneer u bepaalde lichamelijke klachten ervaart, bel of mail ons dan! 073-6110550/info@totalfysio.nl

*fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. 
Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is helaas nog onbekend. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met o.a. pijnstillers, op de juiste manier bewegen en meer balans in je belasting-belastbaarheid en eventueel een aanvulling met supplementen.