Spaghetti met zalmforel en olijvenpuree

Spaghetti met zalmforel en olijvenpuree

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zalmfilets met huid
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • sap van 1 citroen
  • 6 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Voor de olijvenpuree:

  • 200 gram ontpitte zwarte olijven
  • 2 gepelde knoflookteentjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 ansjovisfilets
  • 125 ml olijfolie
  • citroensap
  • peper

Voor de olijvenpuree:

Maak de olijvenpuree door alle ingrediënten hiervoor te mixen in een blender of met een staafmixer

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrijk de zalm met wat olie en bestrooi met peper en zout.
  3. Maak de olijvenpuree en besmeer de filet kant van de zalm met 2/3 van de puree.
  4. bak de zalm op de huid in een grillpan op een matig vuur. De zalm gaart vanuit 1 kant. de zalm is gaar als de bovenkant ook lichtroze begint te kleuren. Zalmfilet mag van binnen nog een beetje roze zijn. als je hem te lang door laat garen wordt hij droog en niet lekker.
  5. Giet de spaghetti af, Schenk er wat extra vierge olijfolie en de rest van de puree en de fijngesneden kruiden erdoor.
  6. Schep wat spaghetti op een bord en leg de zalmfilet erop met de huid naar boven. Knijp er als laatste nog wat citroensap over uit.

Smakelijk eten!

Laten jullie weten of het lekker was?