TotalFysio op bezoek bij Dierenkliniek Nuland

TotalFysio op bezoek bij Dierenkliniek Nuland

Deze keer niet met mijn trouwe viervoeter, maar voor de dierenarts en haar assistent zelf. Een werkplek bezoek gericht op het voorkomen van klachten in de toekomst dus!

Yvet en Anne zijn al enige tijd klant bij TotalFysio en nu hun klachten weer onder controle zijn, willen ze dat graag zo houden. Hiervoor hebben ze mij gevraagd of ik een ochtend mee wilde kijken in de Dierenkliniek Nuland.

Na een kop koffie (die ik nog niet half leeg had en Yvet stond te stuiteren om te beginnen) heb ik een rondleiding gehad door de kliniek en kon ik een eerste indruk opdoen van hun werkplekken: onderzoekskamer, foto ruimte, operatiekamer, uitslaap ruimte en niet te vergeten de wachtkamer met de balie.

Na de rondleiding zijn we samen gaan kijken naar de verschillende handelingen en met name de houdingen die ze veelvuldig gebruiken tijdens hun werkzaamheden. Op verschillende vlakken hebben we kleine aanpassingen gemaakt op het gebied van houding en beweging. Deze houdingen zijn bij een verkeerde uitvoering hun valkuil tijdens onderzoek en operaties, maar ook tijdens het tillen van de dieren op en van de behandeltafels en uitslaap-ruimtes.

Voor mij was het een fantastische ervaring om te doen en om mee te kunnen helpen en denken hoe deze mensen met passie en zonder (lichamelijke) beperkingen hun vak uit kunnen voeren en uit kunnen blijven voeren. Over een paar maanden hebben we een follow-up om samen te kijken hoe alles in de praktijk toegepast wordt. Ik kijk er nu al naar uit.

Zie ook het verhaal van Dierenkliniek Nuland!

Sportieve groeten,

TotalFysio Team