TotalFysio traint met ‘Kanjer Fee’

TotalFysio traint met ‘Kanjer Fee’

Sinds eind april 2016 zijn wij bij TotalFysio bezig met weer een grote uitdaging. Fee is 8 jaar oud en heeft als gevolg van een operatie aan haar rug een dwarslaesie opgelopen, waardoor ze in een rolstoel terecht is gekomen. Gelukkig is Fee er heilig van overtuigd (ondanks andere gedachten in de medische wereld) dat deze situatie tijdelijk is en zijn we haar met heel veel plezier aan het helpen om haar wil en wens te realiseren! Lees hier haar verhaal:

‘Op 7 december 2015 vertrokken wij vol goede moed naar het WKZ voor een reeks ingrepen aan Fee haar rug, niet wetende dat ons leven kort daarna een drastische wending zou nemen.

Want op 18 december, de avond na de grote ingreep, werd Fee wakker met slapende voeten en binnen anderhalf uur was al het gevoel en beweging weg tot aan haar oksels. Er was een zwelling opgetreden in haar ruggenmerg. Diagnose: een hoge complete dwarslaesie! De kans op herstel was volgens het artsenteam uitgesloten…..Fee was toen 7 jaar oud.

Onze wereld stortte in, maar Fee heeft direct het ijzersterke vertrouwen dat ze weer gaat lopen. En wij geloven in de kracht van Fee. Ze verhuist voor 10 weken naar een revalidatiecentrum in Utrecht waar ze haar leren omgaan met haar handicap. Maar er wordt op geen enkele manier ingezet op herstel. Wij zijn inmiddels net zo overtuigd als Fee dat er meer mogelijk is en gaan op zoek naar andere wegen.

Via vrienden komen wij in contact met Joeri Hilte. Een voor ons enorm inspirerende ontmoeting. Hij verwoordt exact wat wij voelen en waar wij, net als hij, tegenaan lopen. Joeri brengt ons in contact met Wouter van Total Fysio en daar zijn we nog altijd heel dankbaar voor. Dit is wat we zochten en vooral zo hebben gemist. Werken aan herstel en geloven in de mogelijkheden hiervan. Loslaten van kaders en protocollen en inspelen op de veranderingen van het lichaam. Meteen de eerste keer dat Wouter met Fee aan de slag ging liet hij haar staan in de loopbrug. Wij waren op de juiste plek!

Sindsdien traint Fee, naast haar therapieën bij het revalidatiecentrum in Breda, elke donderdag met Wouter en/of Hylke bij Total Fysio in Vught. De training begint met staan in de brug waarna er oefeningen in de fitnesszaal worden gedaan met een bal, elastiek of high-fives om haar rompbalans te verbeteren en haar buikspieren te trainen. De aanstekelijke energie van Wouter en Hylke, het altijd warme welkom, de betrokkenheid, de omgeving van een sportschool en de opzwepende muziek brengen de topsporter in Fee naar boven. Steeds weten ze Fee haar grenzen te laten verleggen en met resultaat. In het begin kon Fee bijvoorbeeld alleen op haar zij liggen ondersteund met kussens, nu kan ze zelfstandig rechtop zitten zonder ondersteuning onder haar voeten. Iets wat volgens de artsen onmogelijk is met deze diagnose. Haar benen reageren, haar buikspieren doen mee, er gebeurt heel veel in haar lichaam wat voor ons bevestigd dat we op de goede weg zijn….

Ook de fysiotherapeut van het revalidatiecentrum in Breda is inmiddels een kijkje komen nemen bij Total Fysio en heeft zich laten inspireren door hun werkwijze, waardoor Fee nu ook in Breda op vergelijkbare manier wordt behandeld. Geweldig!

Samen met Wouter en Hylke werkt Fee gestaag verder om haar doel te bereiken. Elk beetje herstel is verbetering en wie weet laten ze de medische wereld nog eens versteld staan.

Wij geloven erin………..!’

Inmiddels hebben we stichting Kanjer Fee opgericht om Fee te kunnen bieden wat ze nodig heeft om haar doel te bereiken en om andere te inspireren om niet op te geven, maar te geloven in mogelijkheden.

Benieuwd naar haar hele verhaal: www.kanjerfee.nl

Merijn, Ellis en Fee