TotalRunning: Tips

TotalRunning: Tips

Hier zijn enkele tips voor als je wilt starten met hardlopen of al jarenlang ervaring hebt. Door deze tips te volgen, kun je blessures voorkomen, je prestaties verbeteren en van je training genieten. 

Hardlooptip #1 

Bouw je training geleidelijk op: Het is belangrijk om je training geleidelijk op te bouwen om blessures te voorkomen. Begin met korte afstanden en langzame tempo’s en bouw dit langzaam op over een aantal weken of maanden. 

Hardlooptip #2 

Draag de juiste schoenen: Zorg ervoor dat je goede hardloopschoenen draagt die passen bij je voettype en loopstijl. Dit kan helpen bij het verminderen van blessures en het verbeteren van je prestaties. Hardloopwinkels waaronder Run2Day zijn hierin gespecialiseerd. 

Hardlooptip #3 

Doe regelmatig krachttraining: Door regelmatig krachttraining te doen, kun je je spieren versterken en de kans op blessures verminderen. Focus op de belangrijkste spiergroepen zoals je benen, billen en core spieren. 

Hardlooptip #4 

Stel doelen voor jezelf: Het stellen van doelen kan je helpen gemotiveerd te blijven en je training bij te houden. Of het nu gaat om het lopen van een bepaalde afstand of het verbeteren van je tijd, zorg ervoor dat je doelen realistisch en haalbaar zijn. 

Hardlooptip #5 

Varieer je training: Varieer je training door verschillende routes te lopen, intervaltrainingen te doen of door te trainen op verschillende ondergronden. Dit kan helpen om je training leuk en uitdagend te houden. 

Hardlooptip #6 

Luister naar je lichaam: Luister naar je lichaam en forceer niets. Als je pijn voelt of je voelt je niet goed, neem dan een rustdag. Overbelasting kan leiden tot blessures en kan je trainingstijd verlengen. 

Hardlooptip #7 

Blijf gehydrateerd en eet gezond: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en een gezond dieet volgt. Goede voeding kan je helpen bij het verbeteren van je prestaties en het verminderen van blessures. 

Hardlooptip #8 

Rust goed uit: Rust is net zo belangrijk als training. Zorg ervoor dat je voldoende rust en slaap krijgt, zodat je lichaam kan herstellen en zich kan voorbereiden op je volgende training. 

 

Toch een blessure opgelopen door het hardlopen? 

Dan ben je bij TotalFysio op het juiste adres. Onze persoonlijke aanpak is gericht op het behandelen en voorkomen van hardloopblessures. Onze werkwijze bestaat uit verschillende stappen: 

  • Intake en evaluatie: Tijdens de intake wordt er een grondige evaluatie van de blessure en de klachten uitgevoerd. Er wordt gekeken naar de medische geschiedenis en er worden vragen gesteld over jouw training en jouw levensstijl. Dit helpt ons om een beter begrip te krijgen van de oorzaken van de blessure en de beste manier om deze te behandelen. 
  • Diagnose: Op basis van de intake en evaluatie stellen wij een diagnose van de blessure en bepalen wij de ernst ervan, hiervoor kan echografie ingezet worden. 
  • Behandelplan: Na het stellen van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op jouw behoeften en wensen. Dit kan bestaan uit verschillende behandelmethoden, zoals manuele therapie (Mulligan Concept), oefentherapie, medical taping en dry needling. 
  • Uitvoering van het behandelplan: Tijdens de behandeling worden de methoden uit het behandelplan uitgevoerd om de blessure te behandelen en de pijn te verminderen. Dit kan gepaard gaan met oefeningen, stretches en andere technieken om de spieren te versterken en de flexibiliteit te vergroten. 
  • Monitoring en evaluatie: Gedurende de behandeling wordt jouw voortgang nauwlettend in de gaten gehouden. Er worden regelmatig evaluaties uitgevoerd om te bepalen of de behandeling effectief is en of er mogelijk aanpassingen nodig zijn. 
  • Preventie: Om verdere blessures te voorkomen, wordt er tijdens het behandelproces ook aandacht besteed aan preventie. Dit kan bestaan uit het aanleren van een betere loop- en trainingshouding, het opstellen van een trainingsplan op maat en het verstrekken van informatie over het voorkomen van blessures. 

De TotalFysio werkwijze bij hardloopblessures is gericht op het herstellen van jouw blessure en het voorkomen van toekomstige blessures. Door een combinatie van verschillende behandelingen en aandacht voor preventie, kan jij weer terugkeren naar het hardlopen zonder pijn of ongemak.  

Heb je hier hulp en/of advies bij nodig?

Je kunt ons bereiken via email:  info@totalfysio.nl. 

Of voor nog meer gemak: maak direct een afspraak!