TotalTreatment

Wat houdt TotalTreatment in?

Stap voor stap, dag na dag, het leven daagt ons uit met zijn eindeloze ritme. En binnen dit ritme, soms onverwachts, worden we geconfronteerd met de grenzen van ons lichaam. Pijn, ongemak, de frustratie van niet kunnen doen wat we liefhebben – het zijn allemaal signalen die niet genegeerd kunnen worden. Maar hier is een vraag die we vaak niet stellen: kunnen we deze grenzen verleggen, of zelfs helemaal wegnemen?

Ontmoet de kunst en wetenschap van fysiotherapie: geen tijdelijke verlichting, maar een belofte van duurzaamheid en vitaliteit. “Een Totaal onbegrensd leven!” – dat is niet slechts een slogan, het is een belofte, een engagement dat we nemen bij elke handdruk, elke behandelsessie, elke glimlach die we delen met onze patiënten.

TotalFysio biedt een breed pakket aan diensten op het gebied van gezondheid, bewegen en bewustwording:

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan worden toegepast bij een breed scala aan verschillende klachten aan het zogenaamde ‘houdings- en bewegingsapparaat’ van de mens. Dat kunnen sportgerelateerde klachten zijn, maar ook klachten die in het dagelijks leven zijn ontstaan. Daarnaast kunnen we u helpen met revalidatie na bijvoorbeeld een ongeval of blessure. Fysiotherapie kan behulpzaam zijn bij onder andere nekklachten, rugklachten, schouderklachten, knieklachten en andere pijnklachten.

Sportfysiotherapie

Heeft u met sporten een blessure opgelopen of moet u revalideren na een ongeval? De fysiotherapeuten en personal trainers van TotalFysio kijken naar wat voor u mogelijk is en stellen een trainingsprogramma voor u samen dat het herstel bevordert. Ook wanneer u intensief sport, maar door een blessure tijdelijk niet uw normale trainingsprogramma kunt afwerken, kunnen wij u helpen. Samen met u bekijken wij hoe u toch door kunt gaan met sporten, zonder dat u uw blessure verergert of handhaaft.

Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt: van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten en gewrichten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Wanneer deze beweeglijkheid om welke reden dan ook verminderd is of belemmerd wordt, heeft dat volgens de osteopathie een nadelige invloed op de gezondheid.

Sport & bewegen, personal training en small group training

TotalFysio biedt (sport)revalidatie, personal training, small group training en andere vormen van sport & bewegen op vier locaties in Noord-Brabant: Eindhoven, Rosmalen en Vught. Doordat wij werken vanuit de vestigingen van Health City en Basic Fit, kunnen wij gebruikmaken van de vele faciliteiten die deze sportcentra bieden.

Coaching

Wanneer u de stap wilt maken naar meer of klachtenvrij bewegen, gezonder eten, een minder stressvol leven of een specifieke (sport)doelstelling, kunt u soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Uw persoonlijke coach kan u in dat geval bijstaan. De coach van TotalFysio heeft als doel u weer in uw kracht te zetten: hij kijkt niet naar wat u niet kan, maar naar wat u wel kunt. Wat een coach altijd zal doen, is met u in gesprek gaan. Hij of zij luistert naar u, bespreekt met u uw valkuilen en biedt concrete tools om die valkuilen het hoofd te kunnen bieden.

(Sport)massage

Sport- en ontspanningsmassages kunnen helpen bij revalidatie na een ongeval of blessure en helpen daarnaast de sportprestaties te verbeteren. Daarbij is het niet per definitie zo dat sportmassage alleen van nut is bij sporters; ook mensen die last hebben van bijvoorbeeld vastzittende spieren, hoofdpijn, nek-/en schouderklachten of stress zijn gebaat bij sportmassage. Sportmassage is een stevige massage, die de doorbloeding verbetert, spanning in de spieren vermindert en ervoor zorgt dat afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Op die manier scheppen we de juiste voorwaarden om pijn en blokkades te verminderen, waardoor bewegen weer gemakkelijker gaat en het herstel, door middel van bewegen, kan beginnen.

Voedingsadvies

Bij diëtetiek, ofwel voedingsadvies, gaat een gewichtsconsulent samen met u werken aan het bereiken van een gezond gewicht. Dat doen we op basis van een persoonlijk afvalschema, dat we opstellen op basis van uw lichaamssamenstelling. Hierin komen vragen aan de orde als: hoeveel mag en kan ik eten met mijn lichaamsbouw en wat heb ik nodig? Hoeveel moet ik bewegen en wat voor beweging is goed voor mij? Hoe zorg ik dat ik op mijn ideale gewicht blijf? Deze en andere zaken leggen we vast in een persoonlijk behandelplan.

Taping

Medical taping gaat uit van het idee dat lichaamsbeweging en daarbij spieractiviteit nodig zijn om lichamelijke problemen te voorkomen of te genezen. Door gebruik te maken van speciale, elastische tape, worden lichamelijke functies verbeterd en gekwetste spieren en gewrichten ondersteund, zonder het lichaam te beperken in de bewegingsmogelijkheden. Afhankelijk van de klachten en de manier waarop het wordt ingezet, kan de tape gewrichten ondersteunen, of spieren beïnvloeden om spanningstoename óf juist -afname te realiseren.

Dry needling

Bij dry needling worden de spieren met een ‘droge’ acupunctuurnaald aangeprikt, waardoor ze snel en langdurig ontspannen raken. Waar de naalden bij acupunctuur vaak wat langer in het lichaam blijven zitten, wordt de spier bij dry needling slechts kortdurend geprikkeld. In tegenstelling tot acupunctuur richt dry needling zich niet op energiebanen in het lichaam, maar op het ‘bewegingsapparaat’ (spieren). Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, zogenaamde ‘triggerpoints’.