COVID-revalidatie

Besmet met het Corona virus?

Van relatief weinig klachten tot een lang en zwaar herstel en alles daar tussen in. Waar moet je beginnen om zo snel mogelijk fit te worden?

 

Zoals we weten zit de wetenschap niet stil. Vooral nu niet, met de regelmatig voorkomende nieuwe inzichten in de revalidatie voor COVID. Om er zeker van te zijn dat wij jou de goede zorg aanbieden, hebben wij het ‘TotalFysio COVID-revalidatie protocol’ opgesteld. Dit is gebaseerd op deze meest recente wetenschappelijke onderzoeken, zodat deze altijd meeverandert. Met trots kunnen we ook vertellen dat deze gebruikt wordt door fysiotherapie opleidingen door het land.

Ons streven

Na een COVID-besmetting kun je tal van klachten ervaren op de lange of korte termijn, zowel fysiek als mentaal. Deze klachten kunnen een belemmering vormen voor alledaagse bezigheden en voor de meest simpele dingen, zoals traplopen. Naast deze klachten kijken wij naar jou, als persoon, en jouw behoeften. Samen zorgen we ervoor dat je de alledaagse bezigheden en uw favoriete hobby’s kunt uitoefenen zoals je dat gewend bent. Het wordt tijd dat je de regie weer in eigen handen kunt nemen.

Van TotalScan naar TotalPlan

Om jouw situatie in kaart te brengen, beginnen we met een oriëntatiegesprek. Hierin stellen we samen persoonlijke doelen en een behandelplan op. Waarbij niet alleen fysieke klachten centraal staan, maar ook de vaak voorkomende mentale klachten. We hebben een breed netwerk van verschillende zorgprofessionals die jou en ons ondersteunen hierbij. De behandelende, en tevens gespecialiseerde fysiotherapeut, zal steeds kijken naar de juiste persoonlijke aanpak en schakelt zo nodig de hulp in van dit netwerk.

 

Na het stellen van de doelen en het maken van het plan, is het tijd voor actie. Als je de voorkeur hebt om thuis te starten, geven wij daar graag gehoor aan en als je er klaar voor bent maken we graag gebruik van de sportfaciliteiten op de TotalFysio-locaties. Hier hebben we alle ruimte en mogelijkheden om aan de slag te gaan.

Hoe ziet het traject eruit?

We plannen één of twee keer per week een afspraak met jou in, waarbij individuele afspraken een half uur duren. Ook is er de mogelijkheid om in een groepje van maximaal vier personen te trainen. In dit geval duren de afspraken een uur. Het is per persoon erg verschillend hoe lang het revalidatietraject uiteindelijk duurt en je zult merken dat het de ene dag beter gaat dan de andere. De ene persoon heeft de doelen behaald na enkele maanden, waar het voor een ander wel een jaar kan duren.

Krijgt u de revalidatie vergoed?

Je krijgt veel vergoed van de COVID-revalidatie. Vanuit de basisverzekering worden 50 behandelingen voor een half jaar vergoed, nadat jouw eigen risico is aangesproken. Je hebt hiervoor een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig.

 

Als je meer tijd nodig hebt voor jouw herstel, kun je in aanmerking komen voor nogmaals 50 behandelingen in het nieuwe half jaar. Hiervoor heb je een tweede verwijzing nodig van een medisch specialist.