Dry needling

Dry needling is een relatief nieuw fenomeen, dat steeds vaker door Nederlandse fysiotherapeuten wordt toegepast. TotalFysio biedt dry needling aan op al haar locaties in Noord-Brabant: Eindhoven, Rosmalen en Vught.

Wat is dry needling?

Bij dry needling worden de spieren met een ‘droge’ acupunctuurnaald aangeprikt, waardoor ze snel en langdurig ontspannen raken. Waar de naalden bij acupunctuur vaak wat langer in het lichaam blijven zitten, wordt de spier bij dry needling slechts kortdurend geprikkeld. In tegenstelling tot acupunctuur richt dry needling zich niet op energiebanen in het lichaam, maar op het ‘bewegingsapparaat’ (spieren). Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, zogenaamde ‘triggerpoints’. Dit zijn knopen in de spieren, die naast de lokale drukpijn ook vaak een (uitstralende) pijn op afstand veroorzaken. Dry needling zorgt ervoor dat pijnklachten verlicht worden en dat u gemakkelijker kunt bewegen.

Hoe werkt dry needling bij TotalFysio?

Wanneer u vermoedt baat te kunnen hebben bij dry needling en zich hiervoor wendt tot TotalFysio, bespreken wij eerst uw klachten met u in een vrijblijvend intakegesprek. Op basis van dit gesprek en een health-check, maken we een persoonlijk behandelplan voor u. In dit behandelplan kunnen naast dry needling ook andere disciplines aan de orde komen, zoals fysiotherapie, manuele therapie, voedingsadvies, yoga of personal training. Samen met u bekijken we hoe we voor uw lichaam een optimaal resultaat kunnen bereiken, voor nu én op de lange termijn.

Klachtenvrij op de lange termijn

De effecten van dry needling zijn vaak direct voelbaar: u voelt meteen een verlichting van uw klachten. Hiermee hebben we de oorzaak van de klachten echter nog niet weggenomen. Bij TotalFysio pakken we deze oorzaken graag bij de bron aan en bieden we een oplossing voor de lange termijn. Dat doen we door samen met u te kijken naar uw levensstijl en deze waar nodig te verbeteren. Alleen op die manier zorgen we ervoor dat u ook in de toekomst klachtenvrij blijft.

Vergoeding van dry needling

Als onderdeel van fysiotherapie wordt dry needling vergoed vanuit een aantal aanvullende verzekeringspakketten. Het afgesloten aanvullende pakket bepaalt de mate van vergoeding, het vergoedingspercentage en de eventuele (dag)limiet per behandeling (in euro’s) dat kan gelden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?