Fysiotherapie

Fysiotherapie van TotalFysio geeft vrijheid. Persoon met gele jas op een open vlakte.

Hoe werkt fysiotherapie bij TotalFysio?

Wanneer u zich meldt bij een fysiotherapeut van TotalFysio, bespreken wij eerst uw klachten in een vrijblijvend intakegesprek. Op basis van dit gesprek en een health-check, bekijken wij of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent: we maken een persoonlijk behandelplan voor u, waarin ook andere mogelijkheden zoals osteopathie, diëtetiek, coaching of bijvoorbeeld massage of ontspanning een rol kunnen spelen. Wanneer in uw persoonlijke behandelplan fysiotherapie is opgenomen, gaat u onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten actief aan de slag met uw klachten. Dat betekent dat wij u niet alleen behandelen, maar dat u ook oefeningen mee krijgt waarmee u uw herstel kunt bespoedigen.

Vanuit TotalFysio kijken wij altijd naar een langdurige en blijvende oplossing. Het gaat bij ons dus verder dan alleen een afspraak maken voor een klacht, deze oplossen en weer wachten tot het volgende terugkomt! Wij kijken naar langdurig resultaat, vandaar ook onze slogan: Leef totaal onbegrensd! Want wij vinden dat niets jouw in de weg mag staan en daarin bieden wij fysiotherapie aan om jouw te helpen.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is het behandelen van het lichaam wanneer er bewegingsproblemen zijn opgetreden. Fysiotherapie kan toegepast worden bij een breed scala aan verschillende klachten aan het zogenaamde ‘houdings- en bewegingsapparaat’ van de mens. Onze fysiotherapeuten doen dat bij sportgerelateerde klachten, maar ook klachten die in het dagelijks leven zijn ontstaan. Daarnaast kunnen we u helpen met revalidatie na bijvoorbeeld een ongeval of blessure. Fysiotherapie kan behulpzaam zijn bij onder andere nekklachten, rugklachten, schouderklachten, knieklachten en andere pijnklachten.

Fysiotherapie: oplossing voor de lange termijn

De behandeling door onze fysiotherapeut stopt niet op het moment dat uw pijnklachten verminderd of verdwenen zijn. Het is onze missie de oorzaak van uw klachten te achterhalen en deze vervolgens bij de bron aan te pakken. Dat betekent vaak dat we samen met u aan de slag gaan om uw levensstijl blijvend te verbeteren. We doen dit in samenwerking met onze collega’s binnen TotalFysio, die zich hebben gespecialiseerd in voeding, sport & bewegen, coaching en meer.

Vergoedingen voor de fysio

Sinds 2006 is er geen verwijzing van de huisarts meer nodig voor behandeling door een fysiotherapeut. Dat betekent dat u ons rechtstreeks kunt benaderen voor een vrijblijvend intakegesprek. Fysiotherapie wordt vergoed door alle verzekeraars, indien u aanvullend verzekerd bent. TotalFysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. U kunt bij ons dus altijd terecht.

Fysiotherapie bij chronische klachten

Onze fysiotherapeuten kunnen ook ondersteunen bij chronische klachten. Chronische klachten zijn klachten welke niet (geheel) verholpen kunnen worden. Maar met speciale en aangepaste behandelingen zijn onze therapeuten in staat om deze klachten zoveel mogelijk te beperken en te zorgen dat jij zo min mogelijk last hiervan zal hebben. Vanuit TotalFysio gaan we hierover met jou in gesprek en gaan wij kijken wat jouw wensen zijn en waarbij jij een zo onbegrensd mogelijk leven kan leiden!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?