Manuele therapie

Manuele therapie wordt door TotalFysio aangeboden op alle locaties in Noord-Brabant: Eindhoven, Rosmalen en Vught.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Op die manier scheppen we de juiste voorwaarden om pijn en blokkades te verminderen, waardoor bewegen weer gemakkelijker gaat en het herstel, door middel van bewegen, kan beginnen.

Hoe werkt manuele therapie bij TotalFysio?

Wanneer u zich meldt bij een manueel therapeut van TotalFysio, bespreken wij eerst uw klachten in een vrijblijvend intakegesprek. Op basis van dit gesprek en een health-check, bekijken wij of u bij de manueel therapeut aan het juiste adres bent: we maken een persoonlijk behandelplan voor u, waarin ook andere mogelijkheden zoals osteopathie, fysiotherapie, diëtetiek, coaching of bijvoorbeeld massage of ontspanning een rol kunnen spelen. Wanneer manuele therapie in uw persoonlijke behandelplan is opgenomen, gaat u onder begeleiding van één van onze manueel therapeuten actief aan de slag met uw klachten. Dat betekent dat wij u niet alleen behandelen op één van onze locaties, maar dat u ook oefeningen mee krijgt die u thuis dient uit te voeren.

Manuele therapie met langetermijnresultaat

Bij TotalFysio zien we vaak dat manuele therapie de klachten of bewegingsbeperking direct vermindert, maar dat deze zich (bij het niet veranderen van de levensstijl) daarna weer opnieuw manifesteren. Willen we ervoor zorgen dat we uw klachten blijvend wegnemen, dan zullen we de oorzaak van de klachten moeten vinden en hier gericht op moeten inspelen. Vaak betekent dit dat we toe werken naar een structurele verandering van uw levensstijl. Daarom zetten we naast manuele therapie in veel gevallen ook andere disciplines in, zodat u zich blijvend beter en fitter zult voelen.

Manuele therapie & vergoedingen

Manuele therapie is een vierjarige specialistische opleiding na de opleiding fysiotherapie. Hiervoor wordt een hoger tarief berekend, dat vaak vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed. Sinds 2006 is er geen verwijzing van de huisarts meer nodig voor behandeling door een fysiotherapeut of manueel therapeut. Dat betekent dat u ons rechtstreeks kunt benaderen voor een vrijblijvend intakegesprek. Fysiotherapie (waaronder manuele therapie) wordt vergoed door alle verzekeraars, indien u aanvullend verzekerd bent. TotalFysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. U kunt bij ons dus altijd terecht.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?