Osteopathie

Osteopathie wordt door TotalFysio aangeboden in Eindhoven, Rosmalen en Vught.

Wat is osteopathie?

Alles in het lichaam beweegt: van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten en gewrichten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Wanneer deze beweeglijkheid om welke reden dan ook verminderd is of belemmerd wordt, heeft dat volgens de osteopathie een nadelige invloed op de gezondheid.

Osteopathie is een manuele (door de handen uitgevoerde) geneeswijze, die zich richt op het vinden en behandelen van verminderde beweeglijkheid van gewrichten en weefsels in het algemeen. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt daarom het lichaam als geheel, en niet alleen de plaats waar u klachten heeft. Vervolgens herstelt hij door manuele verrichtingen (waaronder bijvoorbeeld kraken) de beweeglijkheid in het lichaam en de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Hoe werkt osteopathie bij TotalFysio?

Wanneer u zich meldt bij een osteopaat van TotalFysio, bespreken wij eerst uw klachten in een vrijblijvend intakegesprek. Op basis van dit gesprek en een health-check, bekijken wij of u bij de osteopaat aan het juiste adres bent: we maken een persoonlijk behandelplan voor u, waarin ook andere mogelijkheden zoals fysiotherapie, diëtetiek, coaching of bijvoorbeeld massage of ontspanning een rol kunnen spelen. Wanneer in uw persoonlijke behandelplan osteopathie is opgenomen, gaat u onder begeleiding van één van onze osteopaten actief aan de slag met uw klachten. Dat betekent dat wij u niet alleen behandelen op één van onze locaties, maar dat we u ook suggesties en aanbevelingen doen voor verbeteringen in uw levensstijl.

Osteopathie: oplossing voor de lange termijn

De behandeling door onze osteopaat stopt niet op het moment dat uw pijnklachten verminderd of verdwenen zijn. Het is onze missie de oorzaak van uw klachten te achterhalen en deze vervolgens bij de bron aan te pakken. Dat betekent vaak dat we samen met u aan de slag gaan om uw levensstijl blijvend te verbeteren. We doen dit in samenwerking met onze collega’s binnen TotalFysio, die zich hebben gespecialiseerd in voeding, sport & bewegen, coaching en meer.

Osteopathie & vergoedingen

Osteopathie wordt door bijna alle verzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De osteopaat dient dan wel ingeschreven te staan bij één van de erkende beroepsverenigingen voor osteopathie. De osteopaten van TotalFysio voldoen aan deze eis. Het afgesloten aanvullende pakket bepaalt de mate van vergoeding, het vergoedingspercentage en de eventuele (dag)limiet per behandeling (in euro’s) dat kan gelden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?