Sport & Bewegen

TotalFysio biedt (sport)revalidatie, personal training, small group training en andere vormen van sport & bewegen op vier locaties in Noord-Brabant: Eindhoven, Rosmalen en Vught. Doordat wij werken vanuit de vestigingen van Health City en Basic Fit, kunnen wij gebruikmaken van vele faciliteiten die deze sportcentra bieden. Gedurende de gehele behandeling door TotalFysio mag u bovendien op de dag van uw afspraak gratis gebruikmaken van de (revalidatie)faciliteiten van het sportcentrum, zodat u uw herstel zelf kunt versnellen. Ons team van ervaren trainers helpt u graag!

(Sport)revalidatie

Heeft u met sporten een blessure opgelopen of moet u revalideren na een ongeval? De fysiotherapeuten en personal trainers van TotalFysio kijken naar wat voor u mogelijk is en stellen een trainingsprogramma voor u samen dat het herstel bevordert. Ook wanneer u intensief sport, maar door een blessure tijdelijk niet uw normale trainingsprogramma kunt afwerken, kunnen wij u helpen. Samen met u bekijken wij hoe u toch door kunt gaan met sporten, zonder dat u uw blessure verergert of handhaaft. Ook kunnen wij u preventief adviseren over de manier waarop u, door middel van fitness of andere training, blessures in bepaalde sporten kunt voorkomen.

Personal training

Iedere topsporter heeft een coach, maar als amateursporter bepaalt u uw programma zelf. In sommige gevallen leidt dat niet tot het resultaat dat u graag ziet. De hulp van een personal trainer leidt er vaak toe dat u meer bereikt. Uw personal trainer zorgt voor een sport- en voedingsprogramma op maat, en vormt bovendien een goede stok achter de deur, waardoor u betere resultaten boekt. Onze personal trainers stellen graag een persoonlijk trainingsprogramma voor u samen, waarin u bijvoorbeeld toewerkt naar het lopen van een marathon of het ontwikkelen van een bepaalde spiergroep. Maar personal training kan ook van nut zijn wanneer u na een periode van klachten of bewegingsbeperking weer wilt gaan sporten of wanneer u bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen. Met welke doelstelling u ook komt, onze personal trainers stellen haalbare doelen en motiveren, enthousiasmeren en coachen u graag.

Small group training

Bij small group training beweegt u in een kleine groep van 4 tot 6 personen. Hiermee ervaart u wel de motivatie door een personal trainer, terwijl u tegelijkertijd de kosten kunt delen en gezellig samen met anderen kunt sporten. Doordat u in een kleine groep sport, heeft uw trainer voldoende tijd en aandacht om u persoonlijk te enthousiasmeren en te coachen. Op die manier kan ieder met deze vorm van training zijn eigen doelstellingen en optimale resultaten behalen.

Hoe werkt Sport & Bewegen binnen TotalFysio?

Wanneer u zich bij TotalFysio meldt met een klacht of doelstelling, bespreken wij eerst uw wensen in een vrijblijvend intakegesprek. Op basis van dit gesprek en een health-check, bekijken wij of u, naast beweging en training, nog andere behandelingen nodig heeft. Zo kunnen bijvoorbeeld ook fysiotherapie, diëtetiek, coaching of bijvoorbeeld massage nuttig zijn voor uw programma. Samen met u stellen we een plan van aanpak samen, waarmee uw wensen en doelstellingen optimaal kunnen worden bereikt.

Bewegen op de lange termijn

Bij TotalFysio zien we vaak dat klachten ontstaan doordat mensen te weinig of op de verkeerde manier bewegen. Door hen te motiveren en te coachen om op de juiste manier te bewegen, verdwijnen de klachten en worden doelstellingen behaald. Vervolgens blijkt het voor cliënten echter moeilijk de motivatie tot (blijven) bewegen zelf vast te houden. TotalFysio legt in haar behandelingen en trainingsprogramma’s daarom de focus op de lange termijn. Wij geven u concrete tools om uw levensstijl blijvend te veranderen, waarbij op een goede en veilige manier bewegen één van de belangrijkste pijlers vormt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?