Medical taping

Steeds vaker maakt ‘medical taping’ onderdeel uit van een fysiotherapeutische behandeling. TotalFysio biedt medical taping aan op alle locaties in Noord-Brabant: Eindhoven, Rosmalen en Vught.

Wat is medical taping?

Medical taping gaat uit van het idee dat lichaamsbeweging en daarbij spieractiviteit nodig zijn om lichamelijke problemen te voorkomen of te genezen. Door gebruik te maken van speciale, elastische tape, worden lichamelijke functies verbeterd en gekwetste spieren en gewrichten ondersteund, zonder het lichaam te beperken in de bewegingsmogelijkheden. Afhankelijk van de klachten en de manier waarop de tape wordt ingezet, kan de tape gewrichten ondersteunen, of spieren beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren. Medical taping kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

Hoe werkt taping bij TotalFysio?

Wanneer u vermoedt baat te kunnen hebben bij medical taping en zich hiervoor wendt tot TotalFysio, bespreken wij eerst uw klachten met u in een vrijblijvend intakegesprek. Op basis van dit gesprek en een health-check, maken we een persoonlijk behandelplan voor u. In dit behandelplan kunnen naast taping ook andere disciplines aan de orde komen, zoals personal training, fysiotherapie of manuele therapie. Samen met u bekijken we hoe we voor uw lichaam een optimaal resultaat kunnen bereiken, voor nu én op de lange termijn.

Klachtenvrij op de lange termijn

De effecten van medical taping zijn vaak direct voelbaar: u voelt meteen een verlichting van uw klachten. Hiermee hebben we de oorzaak van de klachten echter nog niet weggenomen. Bij TotalFysio pakken we deze oorzaken graag bij de bron aan en bieden we een oplossing voor de lange termijn. Dat doen we door samen met u te kijken naar uw levensstijl en deze waar nodig te verbeteren. Alleen op die manier zorgen we ervoor dat u ook in de toekomst klachtenvrij blijft.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?