Voedingsadvies

Manuele therapie wordt door TotalFysio aangeboden op alle locaties in Noord-Brabant: Eindhoven, Rosmalen en Vught.

Wat is diëtetiek?

Bij diëtetiek, ofwel voedingsadvies, gaat een gewichtsconsulent samen met u werken aan het bereiken van een gezond gewicht. Dat doen we op basis van een persoonlijk afvalschema, dat we opstellen op basis van uw lichaamssamenstelling. Hierin komen vragen aan de orde als: hoeveel mag en kan ik eten met mijn lichaamsbouw en wat heb ik nodig? Hoeveel moet ik bewegen en wat voor beweging is goed voor mij? Hoe zorg ik dat ik op mijn ideale gewicht blijf? Deze en andere zaken leggen we vast in een persoonlijk behandelplan.

Hoe werkt voedingsadvies binnen TotalFysio?

Wanneer u wilt afvallen (of juist aankomen), bespreken wij eerst uw doelstellingen en eventuele klachten met u in een vrijblijvend intakegesprek. Op basis van dit gesprek en een health-check, maken we een persoonlijk behandelplan voor u. In dit behandelplan kunnen naast voedingsadvies ook andere disciplines aan de orde komen, zoals personal training, fysiotherapie, ontspanning of coaching. Samen met u bekijken we hoe we voor uw lichaam een optimaal resultaat kunnen bereiken, voor nu én op de lange termijn.

Afvallen met langetermijnresultaat

Er zijn tegenwoordig erg veel afvalprogramma’s en diëten. Toch wordt de Nederlandse bevolking steeds zwaarder. Massaal vallen mensen met crashdiëten kilo’s af om een paar maanden later weer kilo´s aan te komen. Dit heeft natuurlijk zijn redenen: iedereen kan zich er een bepaalde periode toe zetten om zich aan een strikt dieet te houden, en uiteraard zult u dan afvallen. Er verandert echter niets aan de oorzaak. Bij TotalFysio kijken we naar die oorzaak en pakken we over- of ondergewicht bij de bron aan. Door u niet alleen op de korte termijn, maar juist ook op de langere termijn te blijven begeleiden, bent u in staat uw levensstijl op meerdere fronten te verbeteren en uw gewicht blijvend gezonder te maken.

Diëtetiek & vergoedingen

Dieetadvisering door een diëtist of voedingsvoorlichting door een diëtist wordt tot drie uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast zijn er aanvullende verzekeringen die bij medische noodzaak tot 100 procent van de kosten vergoeden. Het afgesloten aanvullende pakket bepaalt de mate van vergoeding, het vergoedingspercentage en de eventuele (dag)limiet per behandeling (in euro’s) dat kan gelden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?