Train wat je wil trainen

Train wat je wil trainen

Train wat je wil trainen. Ben je een (voormalig) cliënt van TotalFysio, dan heb je deze zin ongetwijfeld al eerder gehoord. Sofie, onze fysiotherapeute van lokatie Philips stadion in Eindhoven zal het nader toelichten. Ontelbare verschillende meningen en uitingen zijn er op internet te vinden over trainen. Er is zoveel te vinden, dat het bijna onoverzichtelijk wordt. Wij als fysiotherapeuten proberen hier altijd een duidelijke uitleg bij te geven; dat er gericht naar doelen gewerkt kan worden. Het is immers het belangrijkste dat degene die aan het trainen is ook weet hoe of wat er getraind moet worden.Een goede training begint bij jezelf. Stel voor jezelf een duidelijk doel. Praat hierover met een vriend, collega of juist fitnessinstructeur of fysiotherapeut.

Wij merken dat veel mensen trainen ‘om het trainen’. Ze kiezen een oefening uit of krijgen een schema; dit is aangepast aan de doelen van de persoon. Maar vaak wordt er in de uitleg en uitvoering iets overgeslagen. Of na verloop van tijd sluipen er soms wat fouten in. Want de oefeningen zijn wel afgestemd op de persoon, maar is de uitvoering ook correct? En kom je niet vanwege deze (verkeerde) uitvoering bij de fysiotherapeut terecht?

Wij dagen jullie uit om in alle oefeningen goed na te gaan welke spieren je moet voelen en welke juist niet. Pijn is een indicatie dat er ergens iets niet goed gaat! Oftewel; train je wat je wilt trainen? En als dit niet zo is, vraag het dan eens na bij een van de fysiotherapeuten op lokatie, want wellicht compenseer je niet voor niks en is er wel degelijk een reden om preventief iets aan te passen. Of misschien helpt dit die oude klacht begrijpen, die af en toe opspeelt.

Een leuke uitdaging.

Succes met trainen en tot in de sportschool, of bij ons in de praktijk!