Werkwijze

TotalFysio biedt een nieuwe, onderscheidende werkwijze in de gezondheidsbranche. Als één van de eerste praktijken biedt TotalFysio u een totaaloplossing op het gebied van welzijn en gezondheid. Waar de gezondheidszorg zich vaak richt op symptoombestrijding, zoeken wij bovendien naar de kern van uw probleem.

Bij TotalFysio wendt u zich niet tot één specialist, bijvoorbeeld een fysiotherapeut of osteopaat, maar tot een compleet team van specialisten, die samen met u bepalen welke behandeling het beste bij uw klachten past. Tijdens het gehele traject houdt u één contactpersoon, die het proces begeleidt, u adviseert en de voortgang in de gaten houdt. Bovendien staat binnen onze werkwijze een structurele, blijvende oplossing centraal. Daarom besteden we niet alleen aandacht aan verbetering op de korte termijn, maar juist ook aan levensstijlverbeteringen voor de lange termijn. Wilt u meer weten? Lees hieronder verder of neem contact met ons op.

Intake

01 Intake

Een behandeltraject bij TotalFysio begint altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Gaat u na het intakegesprek niet met ons verder, dan zijn er aan dit gesprek geen kosten verbonden. Tijdens het intakegesprek zullen wij u vooral veel vragen stellen. Welke klachten heeft u, hoe lang heeft u deze klachten al, op welke momenten voelt u pijn, welke behandelingen hebt u al ondergaan? Daarnaast doen we indien gewenst een health-check, waarin we bekijken hoe het is gesteld met uw lichamelijke conditie. Tijdens het intakegesprek staat één vraag centraal: wat is de bron van uw klachten? Uw klachten zijn vrijwel altijd symptomen van belangrijke onderliggende problemen. Waar de gezondheidszorg zich vaak richt op symptoombestrijding, zoeken wij juist naar de kern van uw probleem. Vaak zien wij dat die kern ligt in uw levensstijl, en dat u de klachten, soms onbewust, zelf creëert. Door uw levensstijl of manier van bewegen aan te pakken, zijn we in staat structurele oplossingen te vinden.

Plan

02 Plan

Aan de hand van de informatie die wij vergaard hebben in stap 1, maken wij een persoonlijk plan van aanpak voor u. Passend bij uw klachten en problemen, stellen we een team samen van specialisten, die u gaan helpen bij het verlichten van uw klachten en het aanpakken van de bron ervan. Dat kan de fysiotherapeut zijn, maar misschien heeft u wel meer baat bij osteopathie, (sport)massage, personal training, voedingsadvies, coaching, manuele therapie, taping, dry needling of één van de vele andere disciplines die bijdragen aan de oplossing van uw klachten. In de praktijk blijkt een combinatie van verschillende disciplines tot de beste, blijvende resultaten te leiden. Vanuit ons uitgebreide dienstenpakket stellen we een optimaal behandelplan voor u samen.

Uitvoering

03 Uitvoering

Aan de slag gaan met een behandelplan van TotalFysio, betekent vaak een verandering van uw levensstijl. Meer of op een andere manier bewegen, gezonder eten, vaker ontspannen, uzelf bewuster worden van de patronen in uw leven… Bij TotalFysio bekijken we uw levensstijl als een totaalpakket van keuzes, die leiden tot klachten of juist tot klachtenvermindering. Vervolgens gaat u zelf actief aan de slag met die levensstijl. Gedurende de gehele behandeling mag u op de dag van uw afspraak gratis gebruik maken van de (revalidatie)faciliteiten van TotalFysio, zodat u uw herstel zelf kunt versnellen. Alleen op die manier kunnen we uw klachten ook op de lange termijn (blijvend) verminderen of oplossen.

continuering

04 Continuering

In de visie van TotalFysio is alleen vermindering van uw klachten niet genoeg. Wij zorgen er graag voor dat de klachten weg blijven. Vaak is daarvoor een structurele verandering van uw levensstijl nodig. Dat betekent ook dat we meer van u vragen dan een reguliere fysiotherapeut zou doen: u gaat zelf actief aan de slag met de uitvoering van het plan dat wij voor u opstellen. Ook daarbij zorgen we uiteraard voor een goede begeleiding: we enthousiasmeren u en stellen reële en haalbare doelen, die u motiveren uw gezondheid blijvend te verbeteren.

Wilt u meer weten over onze werkwijze?